Haber

Hong Kong, Türkiye’ye 59 kişilik kurtarma ekibi gönderdi

Enkaz altında yürütülen arama kurtarma çalışmaları için Asya ülkeleri seferber oldu.

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’ye takviye grup gönderdi.

59 kişilik grup seferber oldu

Hong Kong kamu yayın kuruluşu RTHK’nın haberine göre, 59 kişilik arama kurtarma ekibi dün gece Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferi ile Hong Kong Uluslararası Havalimanı’ndan İstanbul’a hareket etti.

Hong Kong İtfaiye Bakanlığı Şehir Arama Kurtarma Timi ile Sağlık Bakanlığı, Güvenlik Bürosu ve Göçmenlik Departmanından yetkililerden oluşan 49 kişiden oluşan ekibin başında Yiu Men-yeung’un bulunduğu belirtildi. İtfaiye Şef Yardımcısı.

8 ton araç ve ekipman taşındı

Aralarında enkaz kesici ve dedektörlerin de bulunduğu 8 ton araç ve malzemeyi afet bölgesine taşıyan ekip, Türkiye’deki yetkililerin yönlendirmesiyle arama kurtarma çalışmalarına destek verecek.

Türkiye’nin Hong Kong Başkonsolosu Peyami Kalyoncu, grubu havaalanında uğurlarken teşekkürlerini iletti, “Hepsine bol şans diliyorum. Zaman değerli, bölgede hava koşulları elverişsiz. İşleri kolay olmayacak ama yine de kendilerinden güzel haberler almayı umuyoruz.”söz konusu.

Gözden kaçırma Japonya Başbakanı Kişida Fumio: Türkiye’ye deprem yardımını artıracağız Haberin Detayları

“Değerli desteklerinizi her zaman hatırlayacağız”

Başkonsolos Kalyoncu, Türkiye’nin Hong Kong hükümetinin Çin hükümeti ile uyum içinde verdiği değerli desteği her zaman hatırlayacağını söyledi.

Hong Kong İcra Kurulu Başkanı Vekili Eric Chan ve Güvenlik Bakanı Chris Tang da grubu uğurlamak için havaalanında hazır bulundu.

Gözden kaçırma Tayvan Devlet Başkanı ve Başkan Yardımcısı maaşlarını Türkiye’ye bağışlayacak Haberin Detayları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye Geneli Hizmet veren Firmalar Burada !
Başa dön tuşu